La tecnologia procura estar en tot lloc i moment

Posted on | jueves, 2 de junio de 2016 | No Comments

Els fabricants aposten per millorar serveis i facilitar les tasques quotidianes


La tecnologia immiscuïda en qualsevol àrea de la vida i disponible per a tothom és la promesa dels grans fabricants que participen en la megaferia asiàtica Computex 2016, a Taipei, Taiwan.


A la reunió, que se celebra del 30 de maig i fins al proper 4 de juny, van 1.600 expositors. Entre ells, empreses com BenQ, la qual pretén que els telèfons intel·ligents s'utilitzin en fets tan quotidians com ordenar una tassa de cafè en un restaurant, impulsant un sistema de comandes per autoservei.

De què tracta aquesta iniciativa tan particular? Molt simple: el consumidor ingressa a una aplicació amb el seu nom i contrasenya en dispositius ubicats a la cafeteria. A continuació, es pren un selfi amb l'ajuda de l'aparell, i immediatament, apareixerà a la pantalla del telèfon el menú del negoci.

Un cop escollit el cafè o l'aperitiu desitjat, la foto de la persona al costat de la seva comanda i la suma de la compra es mostraran en una pissarra electrònica. En ella, el client podrà observar que el seu ordre s'està preparant o sabrà quan està llista. A més, gràcies a la foto, el dependent tindrà menys possibilitats de confondre qui és l'amo de cada sol·licitud.

Arthur IM Lee, encarregat de la Unitat de Negocis Intel·ligents d'aquesta companyia, va dir que, de moment, el sistema d'autoservei s'impulsa a Taiwan ia la Xina, tot i que no va descartar que en el futur pugui viatjar a altres països, si hi ha socis interessats.

En aquesta fira, els moviments i fins a la quantitat de temps que les persones passen en un determinat lloc són dades d'alt valor per a companyies com Microsoft.

Aquesta empresa ofereix una plataforma basada en "mapes de calor", que permeten analitzar a persones o objectes.

Per exemple, el sistema identifica quant de temps passa un individu en una botiga o lloc, i detecta quins són els articles més populars o els més manipulats pels clients.

La informació obtinguda mitjançant aquesta plataforma és enviada al núvol, on pot ser analitzada i utilitzada per a, entre altres usos, millorar les estratègies de màrqueting i venda dels productes.

Un altre dels fabricants de la fira Computex és Genius, el qual va presentar un teclat les tecles de funció F poden configurar-se amb serveis o llocs que l'usuari utilitza regularment.

Així, si en general no fa servir tecles com F2 o F3, aquestes poden usar-se per accedir a serveis com Netflix, Facebook, determinats llocs web o informació sobre el clima. Ana Cajiao, gerent de Vendes per Carib i Centreamèrica de Genius va explicar que: "Tots els nostres mouses i tots els nostres keywords tenen un programari intel·ligent. Aquest permet personalitzar les tecles F ".

En Computex també poden apreciar-articles per a nens i adults grans, així com els més recents telèfons intel·ligents, i dispositius de robòtica, Internet de les coses i realitat virtual.

Comments

Leave a Reply